Razni dogodki

V Zadružnem domu na Colu je bila junija 2012 na ogled razstava fotografij Mateja Peljhana. Pod naslovom Prvič doma je predstavljal dva sklopa: življenski krog in urbano okolje. 
Razstava je bila postavljena v okviru prireditve Colska nedelja 2012, na svečanem odprtju, ki je potekalo v petek, 15. junija 2012 pa je nastala tudi kratka reportaža.   
Še več o fotografskem ustvarjanju Mateja Peljhana na njegovi spletni strani. Kliknite na: mate.1x.com

Odprtje telovadnice na Colu
Leta 2003 smo dočakali otvoritev nove telovadnice s katero je bil zaokrožen šolski okoliš. To je bila pomembna pridobitev tudi za krajane oziroma za dejavnost našega društva. Oglejte si reportažo s prireditve.

Leta 2004 sta družba Primorje d.d. in občina Ajdovščina financirali preplastitev asfaltnega igrišča v športnem parku Lipov gaj na Colu. Ob dokončanju del smo pripravili revijalni malonogometni turnir, na katerem so poleg domače ekipe nastopili še člani skupine Sidharta s Tomijem Megličem, smučarska reprezentanca z Juretom Koširjem ter ekipa revije Mladina. Ob tem je nastala reportaža, ki jo je pripravil Matjaž Bajec, predvajana pa je bila na TV Primorka.

Gradnja vodovoda Gora

Razvaline gradu Trilek in maketa gradu

http://www.youtube.com/watch?v=2mHr9xZiouE

Predstavitev vasi Col v oddaji TV Slovenija Po Sloveniji, aprila leta 2006