četrto desetletje

Bubin tek na Javornik

Logotip Bubinega teka na Javornik

Avtor logotipa je Matej Peljhan, ki je bil eden pobudnikov prvega teka in pohoda na Javornik v spomin na Silva Tratnika – Bubo. Takole je obrazložil pomen logotipa: javorjevi listi kot takšni predstavljajo Javornik. Odpadajoči sivi listi simbolično predstavljajo ljudi, ki vseprevečkrat prehitro odpadejo z drevesa življenja. Zgodbo življenja prav tako prikazujejo tekači, ki tako kot življenje samo, tečejo včasih navzgor, včasih navzdol. Hrib po katerem tečejo tekači ima obliko višinskega profila tekmovalne proge na Javornik.
Matej Peljhan se v zadnjem obdobju aktivno ukvarja s fotografijo. Njegovo spletno stran si oglejte tukaj.

Prve teke je organiziral Anton Podobnik, ko je bila prireditev  vključena v serijo Primorskih gorskih tekov, je organizacijo prevzelo društvo Trillek.  Na spodnji fotografiji je štart 1. teka, ki je potekal v soboto, 23. aprila 2005. Anton Podobnik je skrajno desno. Še več fotografij s prvega teka si oglejte na tej povezavi. 

Kolendar dogodkov
April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ob prelomu stoletja

PROGA JE BILA ZARADI SNEGA NA POGORJU JAVORNIKA SPREMENJENA IN JE POTEKALA V SMISLU KATEGORIJE GOR-DOL. START IN CILJ STA BILA PRED ZADRUŽNIM DOMOM NA COLU.
Dolžina proge je bila 8.2 km (prvi del asfalt, drugi del makadam v kombinaciji z gozdno potjo, na zadnjem vzponu travnik), vseh vzponov je bilo za 339 metrov.
KLIKNI ZA REZULTATE

V kratki reportaži boste spoznali utrinek iz prekratkega življenja vsestranskega Silva Tratnika – Bube, po katerem se  imenuje tradicionalni gorski tek na Javornik. Kliknite tukaj in si oglejte zanimiv kolesarski preizkus…

Oglejte si še googlovo fotografijo z vrisanimi kilometri ter grafični izris višinske razlike.
NOVO!!  video animacija poteka proge.

Kontakt